Nydelig bringebæriskake med sjokolade //baking

DSC_5407

Dette er en kake spesialdesignet ut i fra mine preferanser. Is er godt. Så putter du bringebærsaus og sjokoladebiter oppi isen, og får en kjempegod is. Du kunne stoppet her. Men du har lyst på kake, ikke bare is. Så du lager en nøttebunn som isen får som sin beste venn. Namnamnamnam. Kan brukes til selskap, lørdagskos, tirsdagskos eller trøstekos.

Du trenger:

  • Til bunnen:
    – 3 eggehviter
    – 100 g sukker
    – 60 g mandler
    – 60 g valnøtter
  • Til isen:
    -3 eggeplommer
    -3dl kremfløteDSC_5390
    -1dl sukker
    (Plommene, fløten og sukkeret kan du bytte ut med en liter ferdigkjøpt vaniljeis om du ikke vil lage isen selv. La den i så fall tine halveis før du rører inn bringebær og sjokolade)
    -200g bringebær, tinte
    -100 g kokesjokolade

Framgangsmåte:DSC_5397

  •  Sett stekeovnen på 175°C og dekk til bunnen på en 22cm springform med bakepapir
  •  Grovhakk mandler og valnøtter
  •  Pisk eggehvitene stive, tilsett så litt og litt sukker til alt sukkeret er pisket inn.
  • Vend forsiktig inn nøttene i eggehvitene og ha blandingen over i kakeformen.
  • Bunnen skal nå stekes i 40min. Denne tiden er fin å bruke til å ta oppvasken, så visp og bolle er klar for islaging, og til å forberede fyllet til isen. Bunnen må være helt avkjølt før du kan legge på isen, så du har litt tid til å slappe av og. (Den vil dette litt sammen mens den avkjøler, så vet du det.)

DSC_5401DSC_5403

DSC_5402

 

 

 

 

  • Rør sammen bringebærene så godt du kan med gaffel. Bruk så en sikt for å skille frøene fra saften. Ta i litt og litt bringebær i sikten, og press ned med skje eller gaffel. Det du ikke får gjennom sikten er fint å bruke som syltetøy på brødskiva, med litt sukker på.
  • Hakk sjokolade i ønsket størrelse

Når bunnen er avkjølt kan du fortsette:

  • Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis i en bolle, og kremfløte til krem i en annen bolle. Pisk de forsiktig sammen.
  • Vend inn sjokoladebitene så de er jevnt fordelt, og bringebærsafta bare DSC_5406såvidt, slik at du får en «marble-effekt».
  • Hell isen over nøttebunnen og sett i frys over natta.

Ta ut kaka 15-30 min før servering, så den mykner opp og blir lettere å skjære i.

DSC_5409

God fornøyelse,

//Solveig

Advertisements

2 thoughts on “Nydelig bringebæriskake med sjokolade //baking

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s